Kısır Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı esmer kısırlık bulgur
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5-6 kol marul
- 5-6 kısım mor lahana
- 3 çay kaşığı tuz (1 çay kaşığı mor lahana için)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağI
- 1/2 (yarım) adet limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulguru salçalar ve tuzla birlikte karıştırarak salçalar bulgura yedirilir.
- Salçalar yedirildikten daha sonra ılık su eklenir ve kapağı kapatılıp, bulgurların yumuşaması beklenir.
- Bulgurlar yumuşayana kadar marul ve mor lahana doğranır.
- Mor lahanaya tuz eklenir ve 1-2 dk kadar ovulur.
- Yumuşayan bulgurlara marul ve lahana eklenir.
- Akabinde zeytinyağ ve limon suyu eklenir ve servis edilir. Afiyet olsuuun ????