Kısır

Podhani

Global Mod
Global Mod
Kısır Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı esmer kısırlık bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5-6 kol marul
  • 5-6 kısım mor lahana
  • 3 çay kaşığı tuz (1 çay kaşığı mor lahana için)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağI
  • 1/2 (yarım) adet limon suyu
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bulguru salçalar ve tuzla birlikte karıştırarak salçalar bulgura yedirilir.
  2. Salçalar yedirildikten daha sonra ılık su eklenir ve kapağı kapatılıp, bulgurların yumuşaması beklenir.
  3. Bulgurlar yumuşayana kadar marul ve mor lahana doğranır.
  4. Mor lahanaya tuz eklenir ve 1-2 dk kadar ovulur.
  5. Yumuşayan bulgurlara marul ve lahana eklenir.
  6. Akabinde zeytinyağ ve limon suyu eklenir ve servis edilir. Afiyet olsuuun ????
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst