Kısır

Podhani

Global Mod
Global Mod
Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 4 çay bardağı kısırlık bulgur
  • Yeteri ölçüde kaynar su (bulguru ıslatmak için)
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber, kimyon, pul biber
  • Yeteri ölçüde tuz
  • 2 tane domates
  • 1 tane salatalık
  • 3-4 ince kısım yeşil soğan
  • Bir tutam maydanoz (evde yoktu kullanmadım)
  • 5-6 tane marul yaprağı
  • Sıvıyağ
  • Nar ekşisi ve yarım limon
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bulgurun üzerini azıcık geçecek biçimde kaynamış su döküp kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım.
  2. Bu ortada domates, salatalık, yeşil soğan, maydanoz ve marulu salata yapar üzere doğrayıp hazırlayalım.
  3. Şişen bulgurun üzerine ince doğranmış kuru soğan, domates ve biber salçasını, tuzu ve baharatları ek edip biraz yoğuralım, düzgünce karıştıktan daha sonra hazırladığımız salatayı ek edelim üzerine sıvı yağ gezdirelim (sıvı yağı damak zevkine bakılırsa ayarlayabilirsiniz) zerzevatları öldürmeden güzelce harmanlayalım.
  4. Kısırımız hazır isteğe nazaran limon suyu ve nar ekşisi gezdirip servis edebilirsiniz.
????Afiyet olsun ????.

Ben kısırda limon sevmiyorum, kızlarımda nar ekşisi sevmiyor ondan dolayı içine dahil etmedim.

Sıvıyağı ölçmeden direk yağdanlıktan döktüğüm için ölçü yazamadım.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst