Kısır Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 adet salatalık
- 1 adet domates
- 4 bağ taze soğan
- 3 bağ maydanoz
- 4 yaprak kıvırcık
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Baharatlar
- Narekşili sos
- 1 adet limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel bulgurumuzu bir kaba alarak üzerine sıcak su ekleyelim ve 5 dakika şişmesi için bekletelim .
- ondan sonrasında bir ocağın üzerine küçük bir sos tavasına sosunu hazırlayalım.
- Salçayı, sıvı yağ ,baharatlar ekleyerek ocağın üstüne koyalım ve kavuralım.Göz göz olana kadar kavuralım.
- ondan sonrasında 5 dakika beklenen bulgurumuzun üzerine dökelim ve kaşık sayesinde karıştıralım.
- Akabinde doğranmış salatalık ,domates ,taze soğan ,kıvırcık ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim .
- En son olarak nar ekşili sosu ve limon suyu ekledikten daha sonra karıştıralım ve servis tabağına alarak servis edelim.