Kısır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeterince sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme salça
- 1 demet maydanoz
- 1 demet yeşil soğan
- 6 kısım marul
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- Bulgurun üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba bulgur alınıp kaynar su eklenip kabarana kadar bekletilir.
- Bir tavaya gereğince sıvı yağ katıp küçük küp, küp doğranan soğanlar eklenip yumuşayana kadar kavrulur, salça ek edip birlikte biraz daha kavrulur.
- Kabaran bulgura eklenip güzelce karıştırılır.
- Yeşillikler ince kıyılıp eklenir karıştırılır.
- Nar, ekşisi, tuz, yarım limon suyu, pul biber, ek edilir güzelce karıştırılır servis yapılır.Afiyet olsun????.