Kısır Tanımı

Podhani

Global Mod
Global Mod
Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme salça
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet yeşil soğan
  • 6 kısım marul
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
Bulguru ıslatmak için:

  • Bulgurun üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir kaba bulgur alınıp kaynar su eklenip kabarana kadar bekletilir.
  2. Bir tavaya gereğince sıvı yağ katıp küçük küp, küp doğranan soğanlar eklenip yumuşayana kadar kavrulur, salça ek edip birlikte biraz daha kavrulur.
  3. Kabaran bulgura eklenip güzelce karıştırılır.
  4. Yeşillikler ince kıyılıp eklenir karıştırılır.
  5. Nar, ekşisi, tuz, yarım limon suyu, pul biber, ek edilir güzelce karıştırılır servis yapılır.Afiyet olsun????.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst