Kısır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı esmer bulgur
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 limon suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 adet salata
- Yarım demet marul maydanoz
- 4 kol taze soğan
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı sumak
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bulgurumuzu kaynamış su ile ıslatıp, üzerine kapatalım dinlensin.
- Bir tencereye kuru soğan, sarımsağı küçük küçük doğrayın, sıvı yağ ile güzelce pişirelim.
- Üzerine salça ve baharatları ekleyip, karıştırın kapatalım, ocağı uygunca dinlenmiş olan bulgura sosumuzu dökelim, güzelce karıştıralım.
- Üzerine limon ve nar ekşisi ekleyip, yenidendan karıştıralım. En son ince ince doğradığımız yeşillikleri ekleyip, karıştıralım. Afiyet olsun.