Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 çay bardağı kısırlık bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam marul
- 2-3 kısım yeşil soğan
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kaba bulgurumuzu alarak ılık su ile ıslatıyoruz ve 5 dk üzerini kapatıp, dinlendiriyoruz.
- çabucak sonrasında tuz, salça ve ince ince doğranmış kuru soğanı ek edip, bulgur yumuşayana kadar yoğuruyoruz (Ara orta sıcak su ek edelim)
- Bu sırada domatesi de ek edip, yoğurma ya devam ediyoruz.
- Yaklaşık 10 dk yoğurduktan daha sonra yeşillikleri, nar ekşisi i ve sıvı yağı da ek edip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.