Kısır (Mersin Usulü)

Podhani

Global Mod
Global Mod
Kısır (Mersin Usulü) Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 su bardağı kısırlık bulgur(köftelik,kısırlık olanından kullanırsanız daha hoş olur)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi ( isteğe bağlı artabilir)
  • Yarım limon
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytin yağı(. 1 parmak eksik)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze yeşil soğan
  • 3 adet salatalık
  • 3 adet salkım domates
  • Sıcak su ( göz sonucu ekleyebilirsiniz)
Kısır (Mersin Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir kaba evvel kısırlık bulgurumuzu koyuyoruz.
  2. Üzerine çıkıcak kadar bir ölçü ölcülü sıcak suyumuzu ekliyoruz. ( ne fazla ne eksik ).
  3. Islattığımız kısırlık bulgurumuzu 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Dinlendikten daha sonra üzerine nar ekşisini, nane ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  5. 5 dakikada dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Bir tava sayesinde yağımızı, biber salçasını ,domates salçasını ve bir diş sarımsağımızı az kavuruyoruz.
  7. Harmanlanan salçalarımızı dinlenmeye bıraktığımız bulgurumuzun üzerine döküp el sayesinde yoğuruyoruz. 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  8. Başka bir kaba temizlediğimiz taze yeşil soğanımızı, maydanozumuzu, salatamızı ve domatesimizi doğruyoruz.
  9. Hazırladığımız tüm eserleri birleştiriyoruz ve üzerine yarın limon sıkıyoruz (ekşilik oranına nazaran ekleyip eklememek size bağlı).
Kısırımız hazır afiyet olsun ;)).

Kısır (Mersin Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst