Kısır (Mersin Usulü) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Kısır (Mersin Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1,5 su bardağı kısırlık bulgur(köftelik,kısırlık olanından kullanırsanız daha hoş olur)
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi ( isteğe bağlı artabilir)
- Yarım limon
- 2 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytin yağı(. 1 parmak eksik)
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze yeşil soğan
- 3 adet salatalık
- 3 adet salkım domates
- Sıcak su ( göz sonucu ekleyebilirsiniz)
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba evvel kısırlık bulgurumuzu koyuyoruz.
- Üzerine çıkıcak kadar bir ölçü ölcülü sıcak suyumuzu ekliyoruz. ( ne fazla ne eksik ).
- Islattığımız kısırlık bulgurumuzu 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlendikten daha sonra üzerine nar ekşisini, nane ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
- 5 dakikada dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bir tava sayesinde yağımızı, biber salçasını ,domates salçasını ve bir diş sarımsağımızı az kavuruyoruz.
- Harmanlanan salçalarımızı dinlenmeye bıraktığımız bulgurumuzun üzerine döküp el sayesinde yoğuruyoruz. 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Başka bir kaba temizlediğimiz taze yeşil soğanımızı, maydanozumuzu, salatamızı ve domatesimizi doğruyoruz.
- Hazırladığımız tüm eserleri birleştiriyoruz ve üzerine yarın limon sıkıyoruz (ekşilik oranına nazaran ekleyip eklememek size bağlı).
Kısır (Mersin Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı