Kısır (Dede Memleketim Kilise İlişkin Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı ince çiğ köftelik bulgur
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tatlı ve acı olarak biber salçası (ben salçamı Gaziantep ve Kilis yöresinden temin ediyorum lezzette tam manasıyla farklılık gösteriyor)
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı isot biberi (yarım çay bardağı zeytinyağında bekletelim)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı kaynamış su
- Damak tadına nazaran nar ekşisi ve limon
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı bulgurumuzu 1 su bardağı sıcak su ile ıslatalım (Ön süreç olarak).
- 1 çay bardağı zeytinyağımızın içine ince doğranmış olan soğan ve sarımsağımızı alıp yavaşça soteleyelim.
- Ölçüde belirtilen salça ve baharatlarımızı da ek edip güzelce karıştırıyoruz ve ateşten alalım.
- Bulgurumuzun üzerine döküp elimizle düzgünce yoğurup, dinlenmeye bırakalım.
- Üzerine yarım demet maydanoz ve 5 kol ince doğranmış taze soğanı, nar ekşili limon suyunu da ek edelim.
- yine yoğurup, yeşillik eşliğinde servis edelim. Afiyetler olsun.