Kısır Adana Tarzı (Yedikçe Yedirten)

Podhani

Global Mod
Global Mod
Kısır Adana Adabı (Yedikçe Yedirten) Tanımı İçin Gereçler

  • 4 su bardağı pilavlık bulgur yahut ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 5 kısım yeşil soğan
  • Marul
  • Yeşil nane
  • Maydanoz
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Domates (kış ayında konservesi ni kullanıyorum)
  • Kaynar su
Kısır Adana Yolu (Yedikçe Yedirten) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle bulguru ıslatarak başlıyoruz su üzerine çıkana kadar kaynar su ekleyelim.
  2. Öbür yandan yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayalım.
  3. Islanan bulgurun üzerine biber salçası,domates konservesi, baharatları, nar ekşisi ekleyip uygunca yoğuralım.
  4. çabucak sonrasında yeşillikleri tuz ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın afiyet olsun.
Kısır Adana Tarzı (Yedikçe Yedirten) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst