Kırmızı Köz Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4-5 adet közlenmiş kapya biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Közlenmiş kapya biberlerini küp küp doğrayın tavaya alın.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyip suyunu uygunca çekene kadar ocakta soteleyin.
- Soğumaya bırakın.
- Süzme yoğurt ,sarımsak ,tuz karıştırın.
- Biberleri servis tabağına alın.
- Yoğurt sosu üzerine dökün.
- Sıvı yağ ve toz biberi kızdırın, mezenin üzerine dökün. Afiyet olsun