Kereviz Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 2 adet salatalık
- 2 su bardağı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Sarımsakları rendeleyelim.
- Yoğurt, sarımsak ve tuzu bir kapta çırpalım.
- Salatalıkları rendeleyip suyunu süzüp yoğurda ekleyelim.
- Kereviz ve havucu rendeleyelim ve kararmaması için çabucak yoğurtlu karışıma ekleyelim.
- Cevizleri iri olacak biçimde dövüp ekleyelim.
- Dereotunuda kıyıp ekleyelim.
- Karıştırıp servis tabağına alalım.
- Tavada sıvı yağı ısıtıp kırmızı biberi ekleyip fazlaca yakmadan ocaktan alalım.
- Salatanın üzerine döküp servis edelim. Afiyet olsun.