Kebapçı Tadında Sulu Kaşık Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 tane orta uzunluk domates (3 adedinin kabuğu soyulmuş)
- 2 tane salatalık
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane küçük kırmızı biber
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane yeşil soğan
- 6 kol maydonoz
- 3 kısım dere otu
- 1 tane limon
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Limon tuzunu 1 su bardağı suyu ekleyerek erimesi için beklenir.
- Kabuğu soyulmuş 3 domates minik küpler halinde doğranır. Salatalık, biberler ve kuru soğan küçük küçük küp halinde doğranır.
- Tüm sebzeler derin bir kasede birleştirilir.
- Maydanoz, dere otu ve yeşil soğan ince ince kıyılır.
- Sosu için bir kaseye domates rendelenir.
- Üzerine limon tuzlu su, nar ekşisi, zeytinyağı, 1 tane limon suyu, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Hazırlanan sos salatanın üzerine eklenerek harmanlanır. Servis edilir. Afiyet olsun ????.