Kavurarak Kısır (Bu Tarife Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet kuru soğan
- 4 su bardağı kısırlık bulgur
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Nane
- Pul biber
- Karabiber
- Limon suyu
- Nar ekşisi
- Tuz
- Yarım demet maydanoz
- Kıvırcık
- Mor lahana
- 3 adet domates
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar yemeklik doğranır sıvı yağ ve zeytinyağı bir tencereye alınır, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ardından salçamızı ekleyip karıştırıyoruz, daha sonra kısırlık bulgurumuzu da ekleyip, bir iki karıştırıp suyunu ve tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz.
- O sırada yeşilliklerimizi sırasıyla doğruyoruz baharatları ve ekşisini damak tadınıza bakılırsa ayarlıyoruz.
- Dinlenen bulgurumuzu ekleyip bir hoş karıştırıyoruz, kısırımız yemeğe hazır. Deneyeceklere afiyet olsun şifa olsun inşallah ????