Kavrulmuş Arpa Şehriye Salatası

Podhani

Global Mod
Global Mod
Kavrulmuş Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 demet maydanoz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sap yeşil soğan
  • 1 orta uzunluk domates
  • 1 adet havuç
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 küçük kase kadar mor lahana
Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 limonun suyu
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 er tatlı kaşığı tuz,pul biber
Kavrulmuş Arpa Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle zeytinyağında arpa şehriyeleri kavurun.
  2. Üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ile pilav pişirir üzere pişirin.
  3. Kenara alın soğusun.
  4. Tüm zerzevatları ince kıyım doğrayın.
  5. Sos materyallerini de ekleyip karıştırın. Afiyet olsun ????.
Kavrulmuş Arpa Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst