Kaşık Kaşık Yediren Nefis Şehriye Salatası Tanımı İçin Materyaller
Şehriyeleri pişirmek için
Not EkleTanımı Yazdır
Konuklarınıza hazırlayabileceğiniz en hoş salatalardan biri.
Şehriyeleri pişirmek için
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1,5 su bardağı kaynar su
- Tuz
- Sıvı yağ
- 6-7 adet kornişon turşusu
- 1 adet havuç
- 1-2 adet taze kapya biberi
- 1 kutu konserve mısır
- 5-6 kol taze soğan
- Dereotu
- Maydanoz
- Zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- 1-2 yemek kadar nar ekşisi
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
Konuklarınıza hazırlayabileceğiniz en hoş salatalardan biri.
- birinci vakit içinderda şehriyelerimizi pişirelim.
- Pilav tenceresine az sıvı yağ koyup( yaklaşık yarım çay bardağının yarısı ,yani çeyrek çay bardağı)
- 1 su bardağı arpa şehriyeyi ek edip kavuralım,sürekli karıştırarak. Şehriyeler pembeleşince üzerine tuz ve 1,5 su bardağı kaynar su ek edip kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekince ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım. Dilerseniz tel şehriye de kullanabilirsiniz.
- Bu ortada havucu rendeleyelim,turşuları doğrayalım,kapya kırmızı biberi dilerseniz közleyebilirsiniz,ben taze tercih ediyorum fazlaca daha lezzetli oluyor,böyle denemenize tavsiye ederim.
- Doğranmış yeşillikleri ,doğranmış zerzevatları ve mısır’ı karıştırma kabına alıp üzerine soğumuş şehriyeleri ek edip karıştıralım.
- En son limonun suyunu sıkıp ,tuz ve nar ekşisi ilave edelim. Zeytinyağı fazlaca az gezdirelim ,ve salatayı karıştıralım.
- Bir gün evvelde yapacaksanız şayet yeşillik haricinde bütün materyalleri karıştırıp ,ertesi gün yeşillik ve sosunu ek edebilirsiniz.