Kaşık Kaşık Yediren Arpa Şehriye Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Kaşık Kaşık Yediren Arpa Şehriye Mezesi Tanımı İçin Gereçler

  • Yemelere doyamayacağınız hayli hoş bir meze tanımı bu bunu göze alarak yapın lütfen
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su (tavuğun suyunu kullanırsanız daha hoş olur)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kesim haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
  • 3 adet rendelenmiş havuç
  • Yarım su bardağı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı köz patlıcan
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
Kaşık Kaşık Yediren Arpa Şehriye Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şehriyeyi pişirelim.
  2. Yağları tencereye alarak şehriyenin yarısını ekleyip rengi yoğunlaşana kadar kavurun.
  3. Öteki yarısını da ekleyerek suyunu ve tuzunu koyup pişmeye bırakın.
  4. Şehriye pişerken havuçları rendeleyip fazlaca az sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  5. Derin bir kaba şehriyeyi, tavuğu, havucu ve öteki tüm gereçleri ekleyerek karıştırın.
  6. Dilerseniz üzerine zeytinyağında ceviz kavurup koyabilirsiniz ????.
Kaşık Kaşık Yediren Arpa Şehriye Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst