Kaşık Kaşık Yediren Arpa Şehriye Mezesi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yemelere doyamayacağınız hayli hoş bir meze tanımı bu bunu göze alarak yapın lütfen
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı sıcak su (tavuğun suyunu kullanırsanız daha hoş olur)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kesim haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
- 3 adet rendelenmiş havuç
- Yarım su bardağı konserve mısır
- 3 yemek kaşığı köz patlıcan
- 2 yemek kaşığı labne
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şehriyeyi pişirelim.
- Yağları tencereye alarak şehriyenin yarısını ekleyip rengi yoğunlaşana kadar kavurun.
- Öteki yarısını da ekleyerek suyunu ve tuzunu koyup pişmeye bırakın.
- Şehriye pişerken havuçları rendeleyip fazlaca az sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Derin bir kaba şehriyeyi, tavuğu, havucu ve öteki tüm gereçleri ekleyerek karıştırın.
- Dilerseniz üzerine zeytinyağında ceviz kavurup koyabilirsiniz ????.