Karnabahar Salatası (Meze) Kusursuz Bir Tanım Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk 300- 400 gram karnabahar
- 2 baş soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Bir tutam maydanoz
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Toz nane
- Su
- Süzme yoğurt 1 su bardağı
- 3 yemek kaşığı labne peyniri
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharları küçük küçük temizleyip yıkanır tavaya alınır yağ temalır yaklaşık 2 yemek kaşığı ve biraz sotelenir.
- 5 dk daha sonra yarım çay bardağı su ek edilir. Kısık ateşte 15 dk kapağı kapalı pişirilir suyunu çekince biraz daha kavrulur.
- Soğanlar yarım ay biçiminde doğranır sıvı yağla karamelize edilir.
- İçerisine 1 yemek kaşığı salça konur kavrulur.
- 2 yemek kaşığı su ile kıvamı açılır tuz karabiber ek edilir.
- Pişen karnabaharla karıştırılır yoğurt labne karıştırılır.
- Tabağın altına yayılır.
- Üzerine karnabahar dökülür ve en üzerine nane serpilir. Şahane bir tanım katiyen karnabahardan vazgeçemeyeceksiniz ana yemek yerine de yenecek çeşitten yapacaklara. Şimdiden afiyet olsun.