Karnabahar Salatası (Meze) Şahane Bir Tanım

Podhani

Global Mod
Global Mod
Karnabahar Salatası (Meze) Kusursuz Bir Tanım Tanımı İçin Gereçler

  • 1 orta uzunluk 300- 400 gram karnabahar
  • 2 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir tutam maydanoz
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz nane
  • Su
  • Süzme yoğurt 1 su bardağı
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri
  • Tuz
Karnabahar Salatası (Meze) Şahane Bir Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabaharları küçük küçük temizleyip yıkanır tavaya alınır yağ temalır yaklaşık 2 yemek kaşığı ve biraz sotelenir.
  2. 5 dk daha sonra yarım çay bardağı su ek edilir. Kısık ateşte 15 dk kapağı kapalı pişirilir suyunu çekince biraz daha kavrulur.
  3. Soğanlar yarım ay biçiminde doğranır sıvı yağla karamelize edilir.
  4. İçerisine 1 yemek kaşığı salça konur kavrulur.
  5. 2 yemek kaşığı su ile kıvamı açılır tuz karabiber ek edilir.
  6. Pişen karnabaharla karıştırılır yoğurt labne karıştırılır.
  7. Tabağın altına yayılır.
  8. Üzerine karnabahar dökülür ve en üzerine nane serpilir. Şahane bir tanım katiyen karnabahardan vazgeçemeyeceksiniz ana yemek yerine de yenecek çeşitten yapacaklara. Şimdiden afiyet olsun.
Karnabahar Salatası (Meze) Mükemmel Bir Tanım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst