Karnabahar Salatası (Kendi Tarifim) İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Orta uzunluk karnabahar
- 2 adet havuç
- 2 adet orta uzunluk domates
- Yarımdan az demet maydanoz
- Yarımdan az demet yeşil nane
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı narekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı yapraklarından ayıklayıp uygunca yıkıyoruz.
- Bir tencerenin içerisine doğrayıp içerisine karnabaharı geçecek biçimde su ekleyip haşlamak için ocağa alıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra 5 dakika (oldukca yumuşatmadan) daha kaldıktan daha sonra süzgeçin içerisine boşaltıyoruz.
- Öteki bir kabın içerisine havuçları rendeliyoruz.
- Maydanoz ve naneyi de ince ince doğuruyoruz kabin içine ekliyoruz.
- İki diş sarımsağı rendeliyoruz.
- Üzerine yarım limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi, mısır ve tuzu ek edip karıştırıyoruz.
- Servis tabağına karnabaharları ek ediyoruz ve üzerine başka materyalleri de ekleyip hepsini karıştırarak harmanlıyoruz.
- Servise hazır afiyet olsun.