Karnabahar Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg a yakın karnabahar
- 2 adet havuç
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabahar karı pakça yıkayın. Dallarınıda çiçeklerini de minicik doğrayın.
- Havuçları yıkayıp,soyup minik küpler halinde doğrayın.
- İkisini de birebir anda tavaya alın.
- Üzerine sıvı yağ ekleyin.
- Ocağa alıp pişirmeye bırakın.
- Kapağını kapatıp,ara orta karıştırarak pişirin.
- Zerzevatları küçük doğradığımız için ağır ateşte ağzını kapatınca,kendi nemiyle epey hoş bir biçimde pişiyor.
- Yumuşayan zerzevatları ocaktan alın.
- Soğuması için öteki bir servis tabağına aktarın.
- Yoğurdun içerisine sarımsağı doğrayıp ekleyin. Tuzunu da ekleyip çırpın.
- Soğuyan karnabahar ve havucun üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin.
- Dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.
- Tanımımı görüntülü olarak izlemek isterseniz kanalıma hepinizi beklerim