Karnabahar Mücveri Yok bu biçimde Lezzet Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Karnabahar kızartmasını seviyorsanız bu tada bayılacaksınız garanti veriyorum epeyce lezzetli.
- 1 adet karnabahar
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 5-6 yemek kaşığı un
- Yeşil soğan
- Maydanoz
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- Tuz karabiber kırmızıbiber pulbiber
Not EkleTanımı Yazdır
Karnabahar kızartmasını seviyorsanız bu tada bayılacaksınız garanti veriyorum epeyce lezzetli.
- birinci vakit içinderda karnabaharı haşlıyoruz. Ben orta uzunluk bir karnabahar kulandım şayet hayli büyük bir karnabaharsa sos gereçler tahminen daha fazla kullanmanız gerekebilir.
- Karnabahar haşlanınca süzüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Geniş bir kapta süt un ve yumurtayı çırpıyoruz güzelce baharatları ve ince kıyılmış yeşillikleri ekliyoruz. Kaşar rendesi ekledim mecburi değil lakin daha bir lezzet katıyor. Karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında haşlanmış karnabaharı da ekleyip çatalla eziyoruz ve tüm karışımı güzelce karıştırıyoruz.
- Tavaya sıvı yağ alıyoruz. Yağ kızınca ocağın altını biraz kısıyoruz benim ocağım 1-9 ayarlı ben 7 de pişirdim. Kaşık sayesinde karışımdan yağa döküyoruz ve iki taraflı güzelce kızartıyoruz.
- Kızaran karnabaharı mutfak kağıdı serdiğimiz tabağa alıyoruz fazla yağı emsin.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Limonda epeyce yakışıyor afiyet olsun. Baharatı damak zevkinize göre ayarlayın. Afiyet bal şeker olsun.