Karnabahar Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Orta uzunluk karnabahar (ben yarısını kullandım)
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Dilediğiniz baharatları kullanabilirsiniz damak tadınıza nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- Yeşilllik (ben yalnızca marul kullandım)
- 2 – 3 adet salatalık turşusu
- 1 adet taze soğan
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharımızı robottan geçiriyoruz.
- Tavamızda soğanımızı kavuruyoruz üzerine salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip 1 2 dk kavurup üzerine karnabaharımızı ekliyoruz.
- Kısık ateşte 15 dk karıştırarak pişiriyoruz.
- Pişirme sürecini aslında karnabaharın kokusunun kalmaması için yapıyoruz.
- Yeşilliklerimizi doğrayıp harcımızın içerisine ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine nar ekşisi eklerseniz tadı daha hoş oluyor.Afiyet olsun canlar ????.