Karnabahar Brokoli Salatası (Çiğden) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Bu salatayı yiyen genç kızlar, genç hanımlar salataya bayılıyor. Salata beşere yeterli hissettiriyor.
Karnabahar Brokoli Salatası (Çiğden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 minik karnabahar (5-6 sap )
- 1 minik brokoli ( 5-6 sap )
- 4-5 kısım taze soğan
- 1 adet nar ( ayıklanmış )
- 1-2 avuç ceviz
- 6-7 kol dereotu
- 1-2 çay kaşığı tuz ( tuz sizde)
- Çay kaşığının ucu ile kimyon
- Çay kaşığının ucu ile karabiber
- Yarım limon suyu
- 1-2 çay kaşığı zeytinyağı ( koymayabilirsiniz de) ( ayrıyeten salataya konutta varsa ekstra taze nane, maydanoz ya da ekstra baharat da eklenebilir)
Not EkleTanımı Yazdır
Bu salatayı yiyen genç kızlar, genç hanımlar salataya bayılıyor. Salata beşere yeterli hissettiriyor.
- Karnabahar ve brokoli saplarının yalnızca ve yalnızca zirve kısımlarını kesip alın( saplar kullanılmıyor).
- Kestiğiniz zerzevat zirvelerini sirkeli su ortasında bekletin su ortasında bekleyen zerzevatları alıp rondo da kum haline gelecek biçimde çekin.
- Çektiğiniz zerzevatları geniş bir kaseye alın bunların üstüne yeşillikleri doğrayıp kaseye ekleyin.
- Limonu, yağı ( az yağ kullanın) ve baharatları da kaseye ekleyip hepsini karıştırın.
- En son ayıkladığınız narı ve iri taneler halinde dövdüğünüz cevizi de salataya ekleyip tüm malzemeyi güzelce harmanlayın. Afiyetler olsun.
Karnabahar Brokoli Salatası (Çiğden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı