Karmaşa Kabak Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet kabak
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1 diş sarmısak
- 1 yaprak kereviz
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Nane
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Kaşar peyniri
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağı ortadan ikiye ayrılır içine defne yaprağı konularak haşlamaya bırakılır.
- İç harçın bütün materyaller sırayla sotelenir.
- Haşlanan kabağın içi alınıp sotelenen iç harca salça ile birlikte ek edilir.
- İç harç kabakların ortasına doldurulur.
- Un ve tereyağ kavrulup sütle açılır tuz ve karabiber eklenir ve doldurduğumuz kabakların üzerine sürülüp fırınlanır 15 dk. Üzerine kaşar peynir ek edip 10 dk daha fıtınlanır.Afiyet olsun