Karamelize Soğanlı Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5-6 adet patates
- 1 adet kıvırcık
- 3-4 adet soğan
- Kornişon turşu
- Mısır ( isteğe bağlı)
- 2 kaşık şeker ( soğanları karamelize etmek için)
- Tuz
- Pul biber
- Sıvıyağ
- 1 adet limon
- Nar ekşisi
- Mayonez
- Hardal
- İstediğiniz baharatlar
- Zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup küp küp doğrayıp haşlıyoruz.
- Patatesler haşlanırken sosumuzu yapıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
- Sos için bir kaba tüm gereçleri koyup karıştırıp sıvı bir kıvam elde ediyoruz.
- Patatesler haşlandıktan daha sonra soğuması için bir kaba alıyoruz.
- Ilındıktan daha sonra hazırladığımız sosu patateslerin üstüne döküp karıştırıyoruz.Beklemeye alıyoruz.
- Bir tavada yağı kızdırıyoruz ve yarım ay biçiminde doğradığımız soğanları soteliyoruz.
- Yumuşamaya başlayınca şeker ve tuzu ek edip karamelize olana kadar yüksek ateşte kavuruyoruz.
- Soğanlar biraz soğuduktan daha sonra patateslerin üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Son olarak kıvırcık, mısır ve turşumuzu ekleyip istenilen ölçüde sıvı yağ, limon ve tuz ekliyoruz.
- Buzdolabında biraz dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun…