Karamelize Soğanlı Kuru Cacık Tanımı İçin Gereçler
Karamelize soğan için;
Not EkleTanımı Yazdır
Karamelize soğan için;
- 3 tane orta uzunluk kuru soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Zeytinyağı
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 bağ semizotu (semizotu yerine 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yaprak marulda kullanabilirsiniz)
- 1 tane salatalık
- Dereotu
- Taze nane
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Semizotunu temizleyip, genişçe bir kaseye aldım.
- Üzerine salatalığı rendeleyip (Yoğurdu sulandırmasın diye) suyunu sıktım, dilim halindede doğrayabilirsiniz.
- Dereotu ve naneyi doğrayıp, ek ettim.
- Süzme yoğurdu biraz su ve tuz ile açtım.
- Semizotunun üzerine döküp, yeterlice harmanlayıp servis tabağina aldım.
- Karamelize soğan için; Soğanları temizleyip 4 e böldüm.
- Tavaya alıp üzerine biraz zeytinyağı, yarım su bardağı su, tuz ekleyip, tavanın ağzını kapattım (Soğanları hem yumuşatmak birebir vakitte kartlarından ayırmak için)
- Soğanlar suyunu çekince toz şekeri ekleyip, kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak, soğanları karamelize ettim.
- Ocaktan almadan 1 dk evvel baharatları, 2 yemek kaşığı su ile açtığım nar ekşisini, biraz da zeytinyağı ekleyip, karıştırıp, ocaktan aldım.
- Ilıdıktan daha sonra cacığın üzerine döküp servis yapabilirsiniz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun ????????