Karamelize Soğan Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Karamelize Soğan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 adet soğan
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz ve baharat
- Altına sarımsaklı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanlarımızı soyalım ve ikiye bölelim.
- ondan sonrasında yarım ay halinde bir santim kalınlığında soğanlarımızı doğrayalım.
- Doğradığımız sonları tavaya koyalım ve üzerine yağımızı ek edelim beraberinde bir yemek kaşığı şeker de ek edelim daha sonra orta ateşte sonlarımız pembeleşene kadar pişirelim.
- Soğanlarımız pembeleştikten daha sonra ocağın altını kapatalım ve üzerine bir yemek kaşığı nar ekşisi ilave edelim .
- Ek olarak tuz ve damak zevkinize bakılırsa dilediğiniz baharatları ek edebilirsiniz ama karamelize soğana en epeyce pulbiber ve kimyon yakışıyor.
- Başka yandan beş yemek kaşığı yoğurdu alıp pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım .
- Üzerine iki diş rendelenmiş sarımsak ek edelim tuz ek etmenize gerek yok.
- Yorduğumuzu sunum tabağamızı alıp yayabiliriz .
- Üzerine hazırlamış olduğumuz karamelize edilmiş su anları ek edip servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Karamelize Soğan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı