Karamelize Soğan Salatası (Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Davet sofralarınızda yer alacak şahane bir salata.
- 4 adet orta uzunluk kurusoğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlıkaşığı toz şeker
- 1 tatlıkaşığı tuz
- Yarım çay bardağından biraz az su
- 2 yemek kaşığı narekşisi
- Baharatlar ( pul biber- karabiber- tatlı kırmızı toz biber – kimyon)
- Süzme yoğurt ( servis sırasında kullanmak için. mecburi değil)
Not EkleTarifi Yazdır
Davet sofralarınızda yer alacak şahane bir salata.
- Soğanların kabuklarını soyup görselde görüldüğü biçimde 4 e bölelim ve her katını ayıralım.
- Tavaya aldığımız soğanlarımızın üzerine zeytinyağı ekleyip karıştırarak kavuralım.
- Soğanlar biraz yumuşadığında toz şekeri ekleyelim ve rengi değişene kadar karıştıralım.
- Rengi değişen soğanların üzerine suyu ekleyip tavanın kapağını kapatalım ve 3-4 dakika pişirip ocaktan alalım.
- Soğanları başka bir kaba geçirip üzerine nar ekşisi tuz ve baharatları ekleyelim karıştıralım.
- böyle tüketebileceğiniz üzere süzme yoğurt üzerine servisle tüketmenizi tavsiye ederim. Bu efsane tat vazgeçilmez tanımınız olacak. Afiyet olsun .