Karamelize Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Dilediğiniz kadar arpalık soğan
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 er çimdik karabiber toz biber pulbiber kimyon
- Maydanoz
- Yarım çay bardağı su
- Süzme yoğurt (Dilerseniz olağan yoğurtta olabilir)
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları zeytinyağda kavuralım.
- Şekerinizi ve suyunu ek ettikten daha sonra kapağını kapatıp orta ara karıştıralım yumuşayana kadar kavuralım.
- Soğanlar yumuşayıp karamelize olduktan daha sonra baharatları ve nar ekşisini ekleyelim ve ocağın altını kapatalım.
- Biraz soğuduktan daha sonra servis tabağına yazdırdığımız yoğurdun üzerine koyalım, üzerine de maydanozla süsleyelim.Şimdiden afiyet olsun.