Karamelize Soğan Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Karamelize Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Dilediğiniz kadar arpalık soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 er çimdik karabiber toz biber pulbiber kimyon
  • Maydanoz
  • Yarım çay bardağı su
  • Süzme yoğurt (Dilerseniz olağan yoğurtta olabilir)
Karamelize Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanları zeytinyağda kavuralım.
  2. Şekerinizi ve suyunu ek ettikten daha sonra kapağını kapatıp orta ara karıştıralım yumuşayana kadar kavuralım.
  3. Soğanlar yumuşayıp karamelize olduktan daha sonra baharatları ve nar ekşisini ekleyelim ve ocağın altını kapatalım.
  4. Biraz soğuduktan daha sonra servis tabağına yazdırdığımız yoğurdun üzerine koyalım, üzerine de maydanozla süsleyelim.Şimdiden afiyet olsun:).
Karamelize Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst