Karamelize Soğan Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Karamelize Soğan Mezesi Tanımı İçin Materyaller

  • 3 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Yarım bağ dereotu, maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı nar eksisi
Karamelize Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğanları temizleyip 4’e bölelim.
  2. Zeytinyağını ve şekeri döküp soğanları karıştıralım. Üzerine tuzumuzu dökelim.
  3. Orta ateşte soğanları karamelize ve yumuşak oluncaya kadar kavuralım.
  4. Yumuşadıktan daha sonra ocaktan alalım.
  5. Dereotunu ve maydanozu incecik doğrayalım ve bir kapta soğanları içine alıp karıştıralım.
  6. İçine baharatlarımızı katalım.
  7. Limonun suyunu ve nar eksisini içine karıştıralım. Afiyet olsun ????.
Karamelize Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst