Karamelize Soğan Mezesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Yarım bağ dereotu, maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı nar eksisi
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları temizleyip 4’e bölelim.
- Zeytinyağını ve şekeri döküp soğanları karıştıralım. Üzerine tuzumuzu dökelim.
- Orta ateşte soğanları karamelize ve yumuşak oluncaya kadar kavuralım.
- Yumuşadıktan daha sonra ocaktan alalım.
- Dereotunu ve maydanozu incecik doğrayalım ve bir kapta soğanları içine alıp karıştıralım.
- İçine baharatlarımızı katalım.
- Limonun suyunu ve nar eksisini içine karıştıralım. Afiyet olsun ????.