Karamelize Soğan Mezesi (Muazzam Lezzet Uyumu)

Podhani

Global Mod
Global Mod
Karamelize Soğan Mezesi (Muazzam Lezzet Uyumu) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • İsteğe bakılırsa karabiber, pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Süslemesi olarak 1 tutam maydanoz
  • Yoğurt
Karamelize Soğan Mezesi (Muazzam Lezzet Uyumu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kuru soğanları dört kesime bölüp her katını ayıralım. Tencereye alalım.
  2. Zeytin yağında güzelce soteleyip rengi dönünce toz şeker ekleyelim.
  3. 5 dk kavurup 3 yemek kaşığı su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyelim.
  4. Akabinde baharatlarını ve nar ekşisini ekleyelim soğumaya bırakalım.
  5. Yoğurdu 1 çay kaşığı tuzla güzelce karıştırıp bir tabağa koyalım.
  6. Maydanozla süsleyip soğanları yoğurdun üzerine koyalım. Afiyet olsun.
Karamelize Soğan Mezesi (Muazzam Lezzet Uyumu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst