Kara Hindibağ (Acı Marul) Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 bağ acı marul
- Yarım limon suyu
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- Tuz
- 1 avuç ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Acı marulumuzu güzelce yıkayıp, bir tencereye su alıp, içerisine 1 tatlı kaşığı tuz atıp, kaynamasını bekleyin.
- Kaynayan suya acı marulumuzu ekleyin ve 2 – 3 dakika kaynatın ve bir kaba soğuk su koyun ve süzgeçle aldığınız acı marulumuzu bu suya koyun.
- Limon sarımsak tuz ve zeytin yağını bir kapta karıştırıp ve acı marulu bir kayık tabağa al ve üzerine gezdir.
- En son olarak üzerine ceviz ufalayıp at salatamız hazır. Deneyecek olanlara afiyet olsun. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum ????.