Kapya Biber Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 – 5 adet kapya biber (konserve kullandım)
- 8 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 tepeleme yemek kaşığı labne yahut süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağ yahut tereyağı
- 1 tepeleme çay kaşığı toz biber
- 1 avuç ceviz
- 1 avuç maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağı tavaya alıp ısıtın.
- Akabinde julyen doğranmış kırmızı biberleri koyup kızartın.
- Kızarınca kenara alıp soğutun.
- Bir kaseye yoğurt sos için olan materyalleri alıp güzelce çırpın.
- Biberleri yoğurt sosa ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına alın.
- Üzeri için sıvı yağı bir tavaya alıp ısıtın ve kırmızı biberi ekleyin.
- 1-2 kere karıştırıp ocaktan alın ve salatanın üzerine gezdirin.
- En son ceviz ve maydanoz ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.