Kahvaltılık Bademli Acuka Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 su bardağı kadar domates salçası
- 1 çay bardağı galeta unu (Ben ekmek kurutup çektim )
- 1 çay bardağı çekilmiş badem (Birazda tatlı kayısı çekirdeği karıştırdım ben )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı pulbiber (Acılığına göre ayarlayabilirsiniz )
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 buçuk yemek kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı kekik
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içine salçayı koyalım üzerine tüm gereçleri ekleyelim.
- Tamamen karışıncaya kadar yoğuralım.
- Acılığını bademini kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz biz acı seviyoruz ben de ona göre yaptım.
- Gerçekten epeyce lezzetli oluyor katiyen tavsiye ediyorum.
- Benim yaptığım bu ölçülerle bir küçük süzme yoğurt kovasıyla oldu. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.