Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4-5, adet kabak
- 3 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük kase dolusu yoğurt
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
- Küçük dövülmüş ceviz ya da fındık
- Toz kırmızı biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları soyup rendenin kalın kısmı ile bir kaba rendeliyoruz.
- Tavaya yağı ve kabağı koyup kısık ateşte pişirilir.
- Diğer yandan ise sarımsaklar soyulup dövülür yoğurt ile birleştirilir.
- Kısık ateşte yavaş yavaş pişirdiğimiz kabakları uygun bir servis tabağına alıp üzerine yoğurdu ekleyip üzerine olan sosunu hazırlıyoruz.
- Diğer öbür bir tavada yağı ısıtıyoruz aman dikkat yağ kızmasın,
- sonrasındasında küçük kesimli olan ceviz yahut fındığımızı yağda biraz kavuruyoruz.
- Kavrulan harcın içine toz kırmızı biberimizi katarak servisi tamamlıyoruz.