Kabak Sıyırma Mükemmel Meze Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1 limon suyu (5-6 limon yemek kaşığı)kadar
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı pirinç
- Bir tutam dereotu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları güzelce yıkayıp başını ve ardını kesiyoruz soy soyla uzun şeritler halinde doğruyoruz.
- Kuru soğanımızı piyazlık doğruyoruz.
- Pirinçimizi güzelce yıkıyoruz tavamızı ocağa alıyoruz 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup soğanlarımızı soteliyoruz.
- Kızdıktan daha sonra altını kısıyoruz sonrasındasında kabaklarımızı tavamıza atıyoruz ezmeden alttan hafifçeçe orta ara 1-2dk karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında pirinçlerimizi, limon suyumuzu ezilmiş ya da ince tarafıyla rende ettiğimiz sarımsaklarımızı silme çay kaşığı tuzumuzu ek edip kapağını kapatıp kısık ocakta pirinçler pişene kadar 3-5 dakika daha pişiriyoruz.
- Kapağımızı açıp bir iki dakika dinlendirip, servis tabağımıza alıyoruz.
- Üzerine dereotu ve kalan yağımızı gezdiriyoruz.
- Ekşiliğini denetim ediyoruz az ise üzerine biraz limon suyu daha ek edebilirsiniz.
- Ilık ya da soğuk servis ediyoruz afiyet olsun ????.