Kabak Şayan

Podhani

Global Mod
Global Mod
Kabak Şayan Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk kabak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı orta dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Kabak Şayan Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kabak şayan üretimi için; 3 adet orta uzunluk kabağı yıkayın. Akabinde kabakları rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
  2. Rendelediğiniz kabakların suyunu eliniz ile sıkıp, orta uzunluk bir tava içine koyun. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  3. Kabaklar suyunu salıp çekene kadar orta ara karıştırarak, kavurun. Akabinde bir kenara alıp, soğumaya bırakın.
  4. Diğer tarafta bir sos tavası içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz ekleyip, biraz kavurun.
  5. Ardından cevizlerin üzerine 1 çay kaşığı kuru nane ve 1 çay kaşığı kırmızı pul biber koyup, 2-3 kez karıştırıp, ocaktan alın.
  6. hemen sonrasında bir kap içine 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 2 diş rendelenmiş sarımsak ve damak tadınıza bakılırsa tuz koyup, karıştırın.
  7. Pişen kabakların yarısını yoğurtlu harcın üzerine ekleyip, karıştırın.
  8. Yoğurtsuz kabağı servis tabağının tabanına yayın. Üzerine kalan yoğurtlu kabağı yayın.
  9. Hazırladığınız kabak şayanın üzerine kavurduğunuz baharatlı cevizi döküp, servis edebilirsiniz.
Kabak Şayan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst