Kabak Şayan Tadına Doyulmayan Lezzet Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt,yada yoğurdun susuz yeri, isteğe bağlı 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 tane ceviz (iri biçimde elle kırılacak)
- 1 çay kaşığı pul biber
- Çok az dereotu
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları tıraşlayıp, yıkayıp iri kısmı ile rendeliyoruz, suyunu sıkıyoruz.
- Sıvı yağ koyduğumuz tavada iki dakika kadar soteliyoruz,biraz tuz serpip soğutuyoruz.
- Sarımsağı epey az tuz ile ezip, yoğurtla karıştırıyoruz,.
- Soğuyan kabaktan bir yemek kaşığı ayırıp gerisini yoğurtla harmanlayıp servis tabağına alıyoruz.
- Ayırdığımız kabağı üzerine yayıyoruz sos kabında cevizleri yavaşça yağla çevirip pul biberini koyup ocağı kapatıyoruz.
- Servis tabağının üzerine gezdiriyoruz. Bu kadar kolay ve lezzetli bir mezeyi gün sofralarından eksik etmeyeceksiniz herkese tavsiye ederim ????.