Kabak Salatası (Kıytırık) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 adet kabak
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 8 adet ceviz
- 2 kaşık sıvı yağ
- Pul biber yahut kırmızı toz biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklar yıkanır küp küp doğranır.
- Tencereye alınır üzerine sıcak yahut soğuk su ekleyip yumuşamana kadar pişirelim.
- Pişen kabakları süzelim.
- Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alalım ve unu ek edip güzelce un kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kabakları ek edip karıştıralım kalıba alıp 1-2 saat buz dolabında bekletelim.
- Dinlenen salatayı servis tabağına alalım üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirelim.
- Tavaya sıvı yağı ve cevizi pul biberi alıp kavuralım.
- Salatanın üzerine gezdirelim.Deneyenlere afiyet olsun????.