Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo kadar kabak
- 1-2 adet kırmızı biber
- 1-2 adet yeşil biber
- 1 kase yoğurt
- Kuru nane
- Sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz karabiber pulbiber kajun baharatı kekik
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları ince uzun kıyalım.
- Biberleri yemeklik doğrayalım.
- Kızgın tavamızda bir yemek kaşığı tereyağ ile 10 dakika kadar kavuralım.
- Kavrulmaya yakın baharatlarını ekleyip soğumaya alalım.
- Bir kase yoğurdun içine kuru nanemizi ve bir diş sarımsağı ek edip karıştıralım.
- Soğuyan kabakları sarımsaklı yoğurt ile birleştirin. Afiyet olsun.