Kabak Ezme Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 tane orta uzunluk kabak
- 1 tutam dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Karabiber
- Yarim limon (küçük)
- Tuz
- Zeytinyağı
- Zeytinyağı
- Pulbiber
- Dereotu
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakaları traşlayıp küp küp doğrayıp hazırladım.
- Tavaya epey az zeytinyağı ekleyip, kabakları biraz tuz eği yavaş yavaş soteledim.
- Sotelenen kabakları rondoya alıp üzerine, dereotu, limon suyu,1 diş sarımsak, labne peyniri, mayonez, karabiber, tuz, biraz da zeytinyağı ekleyip püre haline gelene kadar çektim.
- Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ile servis yaptım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun