JupyterLab 4.1 ve Jupyter Notebook 7.1, yapay zeka destekli kod tamamlama olanağı sunuyor

Saberie

Active member
Project Jupyter, Jupyter Notebook'u 7.1 sürümüne ve JupyterLab web tabanlı arayüzünü 4.1 sürümüne güncelledi. Python, Julia ve R gibi programlama dillerinde veri bilimi ve bilimsel hesaplamaya yönelik açık kaynaklı araçlar, geçen yılın Temmuz ayında ilgili ana sürümlerinde tanıtılan yeni kod tabanı üzerine inşa edilmiştir. İlk küçük sürümlerindeki yeni özellikler arasında yapay zeka (AI), Siren bağlantısı ve revize edilmiş CSS kullanımı kullanılarak kod ve metin tamamlama yer alıyor. JupyterLab Desktop ayrıca iyileştirmeler ve hata düzeltmeleriyle yeni sürüm 4.1'e ulaştı.

Duyuru



Özelleştirme ve grafikler


Özel CSS artık JupyterLab'a otomatik olarak yüklenebilir. Bu, Jupyter yapılandırma dizininize bir /custom/custom.css dosyası eklenerek yapılabilir. İlgili yol ~/.jupyter bitti jupyter --paths bulmak. Burada özel bir klasör ve özel.css dosyası oluşturabilirsiniz. Ancak JupyterLab varsayılan olarak bu dosyayı yalnızca uygulama bayrakla yüklendiğinde yüklemez. --custom-css (LabApp.custom_cssyapılandırması) başlatıldı.

Jupyter ekibi bu sürecin yalnızca küçük bireysel ayarlamalara yönelik olduğunu vurguluyor. Tavsiye, temel özelleştirme için temaların kullanılmasıdır.

Bir başka yeni özellik ise diyagram görüntülemeyle ilgilidir: hem JupyterLab hem de Jupyter Notebook artık denizkızı diyagramlarını işleyebilmektedir. Açık kaynak aracı Sirena, Markdown'a benzer şekilde metinden akış şemaları veya sıra diyagramları oluşturmak için kullanılır.

Jupyter ekibi aşağıdaki örneği sunuyor


```mermaid

flowchart LR

A[Hard] →|Text| B(Round)

B → C{Decision}

C →|One| D[Result 1]

C →|Two| E[Result 2]

```


oluşturulan sonuç dahil:




Denizkızı diyagramları artık JupyterLab ve Jupyter Notebook ile oluşturulabilir.



Denizkızı diyagramları artık JupyterLab ve Jupyter Notebook ile oluşturulabilir.


(Resim: Jüpyter Projesi)




Minds Mastering Machines, konferans, Köln, 2024



Minds Mastering Machines, 24 ve 25 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. iX VE dpunkt.verlag Organize edilen makine öğrenimi konferansı gelecek yıl Köln'de orijinaline dönecek. Yapay zekanın abartısından uzak, makine öğrenimi projelerini gerçeğe dönüştüren veri bilimcilerine, veri mühendislerine ve geliştiricilere hitap ediyor.

Konferans programı, iki gün boyunca üç bölüm halinde, ayrıca aşağıdaki konularda 30 konferans içermektedir:

  • Büyük dil modellerine giriş
  • Açıklanabilir yapay zeka sayesinde daha fazla izlenebilirlik
  • Teorik ve pratikte birleşik öğrenme
  • LLM ile otomatik kod geçişi
  • Yapay Zeka Hukuku
Minds Mastering Machines biletleri 5 Mart 2024'e kadar 969 Euro (artı %19 KDV) erken kayıt fiyatıyla satışa sunulacak.







Kodu ve metni otomatik tamamlama


JupyterLab 4.1 ve Jupyter Notebook 7.1, hücre ve dosya düzenleyicilerinde “hayalet metin” devre dışı bırakılarak kodu ve metni otomatik tamamlama olanağı sunar. Öneriler birden fazla satıra yayılabilir ve üretken yapay zeka modellerinden gelebilir. Sonra deneysel olan var IInlineCompletionProvider-API eklentiler kullanılarak kullanılır.

Varsayılan olarak çekirdek geçmişini kullanan tek bir sağlayıcı vardır. İlgili onay kutusu “Ayarlar > Ayarlar Düzenleyici > Çevrimiçi Tamamlayıcı > Geçmiş Sağlayıcı” bölümünde etkinleştirilebilir. Geçerli sürüm 2.10.0 veya sonraki sürümlerdeki Jupyter AI uzantısı da dahil olmak üzere diğer sağlayıcılar da kurulabilir.

Öneriler siz yazarken veya varsayılan olarak Alt tuşu ve ters eğik çizgi ( () kullanılarak yapılandırılabilir bir klavye kısayolu kullanılarak manuel olarak etkinleştirilebilir.Alt+). Bir Ghost önerisinin üzerine geldiğinizde varsayılan klavye kısayolları görünür.




Yapay zeka tarafından oluşturulan kod ve metin tamamlama önerileri şu şekilde görünür:



Kod ve metin tamamlamaya yönelik AI tarafından oluşturulan öneriler gri “hayalet metin” olarak görünür.


(Resim: Jüpyter Projesi)



Diğer Jupyter yenilikleri arasında, güncellenmiş klavye navigasyonu ve boş hücreleri doldurmak için yürütülen hücre kodunun kullanılması yoluyla daha fazla erişilebilirlik yer alıyor.

Jupyter blogu, yeni küçük sürümlerin tüm önemli noktalarını ele alıyor.


(Mayıs)



Haberin Sonu
 
Üst