Istiridye Mantarı Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo istiridye mantarı
- 1 büyük soğan
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Yağ
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Maydanoz
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarlarımızı ve soğanımızı piyazlık doğrayalım.
- Sıvı yağda evvel soğanlarımızı kavuralım. Soğanların üstüne mantarı ekleyip, diriliği gidene kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
- Süzme yoğurdumuzu sarımsağı ve tuzu ekleyerek hazırlayalım.
- Soğuyan istiridye mezemizi bir tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. Üstüne maydanoz ile süsleyelim.