Ispanaklı Tavuklu Salata Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet havuç
- 350 gram ıspanak
- 1 su bardağı nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- Yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet haşlanmış tavuk but
- 3 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 3 kaşık mayonez.
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanaklar sirkeli suda bekletilip pak yıkanır doğranır, uygun bir tencereye alınır .
- 2 adet havuç rendelenir o da ıspanağın üzerine koyulur .
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ koyulur.
- 5 dakika kadar ölene kadar sotelenir soğumaya bırakılır .
- 1 adet tavuk but haşlanır didiklenir soğumaya bırakılır .
- Başka bir kapta yoğurt koyulur ,sarımsaklar rendelenir, soğumuş ıspanaklar havuçlar ek edilir .
- Tavuk da ek edilir hepsi karıştırılır.
- Harmanlanır tuzu da koyulur uygun bir servis tabağına alınır .
- Üzerine haşlanmış nohutları bir kaşık salça ile kavrulur o da üzerine hoş bir biçimde serilir afiyet olsun.