Ispanaklı Havuçlu Atom Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 bağ ıspanak
- 1 tane havuç
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3-4 adet ceviz
- 2-3 adet kuru acı biber
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
- Toz kırmızı biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Havucu rendeleyin ve ıspanakları doğrayın. Tavada zeytinyağında evvel rendelenmiş havuçları biraz soteleyip, doğranmış ıspanakları koyun. Tuzunu atıp, karıştırıp, ağzını kapatıp, yumuşayana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
- Bir kapta yoğurtlar ve rendelenmiş sarımsaklar karıştırılır. Soğuyan ıspanaklı karışım ve yoğurtlu karışım birleştirilir.
- Tavada zeytinyağında kırılmış cevizler 1,2 dakika kavrulur. Altı kapatılır. Kuru biberler ve toz kırmızı biber eklenir ve karıştırılır. Sıcağıyla pişecektir.
- Son olarak yoğurtlu karışım servis tabağına alınır. Üzerine sos koyulup, servis yapılır. Afiyet olsun.