Ispanak Yoğurtlaması

Podhani

Global Mod
Global Mod
Ispanak Yoğurtlaması Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Kuru biber
  • Kuru patlıcan
  • 3 -4 kaşık zeytinyağ
  • Tuz
Üzerine;

  • Tereyağ, ceviz, toz kırmızı biber
Ispanak Yoğurtlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ben kuru dolma yapmıştım ordan artan kuru biber ve kuru patlıcanları kullandım.
  2. Ispanak güzelce tek tek yıkanır ,sirkeli suya ıslatılır 10 dakika.
  3. daha sonra yayvan bir tencereye ıspanaklar eklenir ocağa koyulur.
  4. Ispanak ölünce delikli bir kaba dökülür soğuk suya tutulur, bu biçimde yapınca rengi canlı kalır.
  5. Ispanağı bir avuç alıp suyu sıkılır ıspanaklar bitinceye kadar tıpkı süreç yapılılır.
  6. Tencereye zeytinyağ koyulur, soğanlar piyazlık doğranır tencereye eklenir,.
  7. Soğanlar kavrulur, soğanların rengi değişince haşlanmış kuru biber ve kuru patlıcan tavaya eklenir biraz çevirip ıspanak eklenir bi beş dakika çevrilir.
  8. Tencere ocaktan alınır.
  9. Sarımsak rendelenir yoğurt suyla yada konut yoğurduyla biraz açılır, az tuz eklenir yoğurt hazır, servis edeceğimiz tabağa ıspanak koyulur üzerine yoğurt koyulur.
  10. Üzerinede tereyağla ceviz kavrulur en son kırmızı toz biber ek edip yoğurdun üzerine dökülür.
Ispanak Yoğurtlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst