Ispanak Yoğurtlaması Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo ıspanak
- 2 adet soğan
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Kuru biber
- Kuru patlıcan
- 3 -4 kaşık zeytinyağ
- Tuz
- Tereyağ, ceviz, toz kırmızı biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Ben kuru dolma yapmıştım ordan artan kuru biber ve kuru patlıcanları kullandım.
- Ispanak güzelce tek tek yıkanır ,sirkeli suya ıslatılır 10 dakika.
- daha sonra yayvan bir tencereye ıspanaklar eklenir ocağa koyulur.
- Ispanak ölünce delikli bir kaba dökülür soğuk suya tutulur, bu biçimde yapınca rengi canlı kalır.
- Ispanağı bir avuç alıp suyu sıkılır ıspanaklar bitinceye kadar tıpkı süreç yapılılır.
- Tencereye zeytinyağ koyulur, soğanlar piyazlık doğranır tencereye eklenir,.
- Soğanlar kavrulur, soğanların rengi değişince haşlanmış kuru biber ve kuru patlıcan tavaya eklenir biraz çevirip ıspanak eklenir bi beş dakika çevrilir.
- Tencere ocaktan alınır.
- Sarımsak rendelenir yoğurt suyla yada konut yoğurduyla biraz açılır, az tuz eklenir yoğurt hazır, servis edeceğimiz tabağa ıspanak koyulur üzerine yoğurt koyulur.
- Üzerinede tereyağla ceviz kavrulur en son kırmızı toz biber ek edip yoğurdun üzerine dökülür.