Ispanak Borani Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 büyük demet ıspanak
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük kase koyu kıvamlı yoğurt
- Ceviz
- Toz biber
- Tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda yemeklik doğranmış soğan az yağda kavrulur.
- Üzerine rendelenmiş havuç ve temizlenip doğranmış ıspanak eklenerek yüksek ateşte suyunu salmadan kavurmaya devam edilir.
- Ocaktan alıp tuzu eklenir.
- Ayrı bir kapta yoğurt rendelenmiş sarımsak karıştırılır soğuyan ıspanak karışımı ile buluşturulur.
- Uygun bir servis tabağına yayılır.
- Üzerine tereyağında ceviz ve toz biber kavurup gezdirilir.