Islamadan Kısır (Tam Kıvamında Enfes) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 3 adet domates (Küçükse 4adet, biri yeşillikle katılacak)
- 3 kol taze soğan
- 1 adet salatalık
- 3-4 yaprak marul
- Tercihe nazaran bir tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık
- Yarım su bardağı sıvı yağ (Damak tadına göre artırabilir azaltabilirsiniz)
- 2 adet limon
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikli 2 adet domatesi rende yada kabuğuyla rondadan geçirelim.
- Bulguru uygun bir yoğurma kabına alıp domates püresini ve salçayı ekleyip, elimizi ıslatıp yoğuralım.
- Domatesin suyuyla bir arada yumuşayana kadar 15-20 dk yoğuralım.
- Düzgünce özdeşince baharatlarını tuzunu yağını ve limonu ekleyip, yoğurmaya devam edelim. Düzgünce sertliği gidene kadar çiğköfte yoğurur üzere yoğuralım.
- Yoğurma süreci bitince marul, salatalık, domates, doğrayıp karıştıralım. Kısırımız hazır afiyetle.