İki Çeşit Meze Tanımı (Haydari ve Brokoli) İçin Materyaller
Haydari mezesi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Haydari mezesi için;
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı mısır
- Yarım çay bardağı ceviz
- 1 küçük brokoli
- 1 tutam dereotu
- 2 diş sarımsak
- 6-7 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
Not EkleTanımı Yazdır
- Haydari yapılışı için; tereyağını yakmayacak biçimde kızdırıp içerisine naneyi ekleyip 1-2 karıştırıp altını kapatalım kenara alalım.
- Başka kalan materyalleri uygun bir kapta karıştırıp, tereyağlı naneyi katıp, güzelce harmanlayalım. Servis tabağına alıp, üzerine zeytin yağ gezdirelim. Afiyet olsun.
- Brokoli mezesi yapılışı için; Brokoliyi 5-10 dk haşlıyoruz fazlaca ezmeden yavaşça canlı kalıcak biçimde ben suyunada tuz ekledim.
- Süzüp kenara aldım havuçları soyup rendeleyip az sıvı yağda kavurdum kenara aldım.
- Öbür malzemeleride uygun bir kapta buluşturup, karıştıralım. Küçük doğradığımız brokoli ve havuçlarıda ekleyip, tekrar karıştıralım servis tabağına alalım. Afiyet olsun.