İftar Sofralarınız Şenlensin- Salatalık Mezesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Selam. Ramazan ayı yaklaşıyor malum insan iftar sofrasında değişiklik arıyor. Meze severseniz birde bu salatalık mezesini deneyin. Hakikaten çok lezzetli.
- 3 çıtır salatalık yada 5-6 küçük salatalık
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek karışı pul biber (biberiniz acıysa kendiniz ayarlayın)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1 -2 diş sarımsak rendesi
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Not EkleTanımı Yazdır
Selam. Ramazan ayı yaklaşıyor malum insan iftar sofrasında değişiklik arıyor. Meze severseniz birde bu salatalık mezesini deneyin. Hakikaten çok lezzetli.
- Salatalıklarımızı yıkayıp ince ince doğrayalım ve bir kaba alalım.
- Üzerine tuzu ekleyelim. Gözünüz korkmasın tuz hayli üzere gelebilir suyu aktıkça tuzda gidiyor.
- Güzelce karıştıralım tuz her yerine gelsin. Artık salatalıkları bir süzgeçte alalım altına kap koyalım ve bu türlü en az 2 saat bekletelim.
- Salatalıkların suyu çıksın. 2 saatin sonunda biraz elinizle ovalayarak daha da suyunu çıkartabilirsiniz.
- Öteki bir kapta sos için tüm materyalleri ekleyin karıştırın. Suyunu akıttığınız salatalıkların da sosa ekleyin güzelce karıştırın ve servis tabağına alın.
- Sosunu en son ekleyin masaya götüreceğiniz de,çünkü tekrar sulanabilir.
- Salatalıkları yeyip sosuna ekmek basacağınız bir tanım. Afiyet olsun.