Humus Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı konserve nohut
- 1 adet limon suyu
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı tahin
- 3- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 4 yemek kaşığı soğuk su
- Tuz
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı nohut
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle konserve kullanmayacaksanız nohutları akşamdan ıslatıp haşlayalım.
- Haşlanan nohutların kabuklarını soyalım ,pürüzsüz olması için yada hazır haşlanmış konserve kullanalım ben hazır olanı kullandım .
- daha sonra robota nohutları be tüm gereçleri alıp robottan kremsi olana kadar çektirelim.
- Kıvam aldıysa sunum tabağına alalım üzeri için tavaya yağı ve tozbiberi alalım ve nohutları ek edip hafifçeten kızartalım .
- Biraz soğuduktan daha sonra humuşun üzerine istediğiniz görsellik biçimde dökelim. Afiyet olsun.